Ongoing Projects EU_KP-2019-00001

A projekt címe: Felkészülés a „COST 2019” pályázatra koordinátorként

 


A kedvezményezett neve: BioTalentum Tudásfejlesztő Kft.
A szerződött támogatás összege: 1 178 100 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt befejezési dátuma: 2019.09.05.
A projekt azonosító száma: 2019-2.1.5-EU_KP-2019-00001

A projekt tartalmának bemutatása:
A BioTalentum Kft. 2005-ben alapított vállalkozói kutatóhely. A vállalkozás fő tevékenységi köre az őssejttenyésztést, génmanipulált sejtesmodellek előállítását magába foglaló biotechnológiai kutatás-fejlesztés, illetve ezek eredményeinek piaci hasznosítása - orvosbiológiai kutatások, valamint gyógyszer tesztelés céljára használható új modellek előállítása és fejlesztése, valamint tudományos / technológiai szolgáltatások nyújtása akadémiai és ipari kutatócsoportok számára. A BioTalentum Kft. partnerként szerepel számos Európai Uniós FP6-os, FP7-es, valamint az új keretprogram H2020-as projektekben, szakmai koordinátorként a tudományos munka mellett megalkotja a koncepciót, összeállítja a konzorciumot, magas színvonalú kutatási anyagot készít a konzorciumi tagok segítségével és megfelelő formában benyújtja azt. Jelen projekt keretében a BioTalentum Kft. a következő H2020-as pályázat beadását valósítja meg szakmai koordinátorként: COST 2019
A pályázat célja a korai fejlődési események felnőttkori betegségekre való hatásának megértése, illetve ennek a tudásnak a finomhangolása. A pályázat eredményeként lehetővé válhat a korai fázisban való betegség megelőzés sok millió gyerek és felnőtt számára.
Ezen célok megvalósítása érdekében szakmailag tapasztalt konzorciumi csapatot állítottunk fel, ami biztosítja a pályázat sikerét. A hálózat tagjai vezető kutatók a fejlődésbiológia, a molekuláris biológia, bioinformatika, valamint az in silico, in vitro és állatorvosi modellrendszerek, valamint a humán epidemiológia, klinikai kutatások és a gyakorlati gyógyászat területéről.

Closed Projects
Bio Talentum Publications