Ongoing Projects 2018-2.1.2-EU-KP-2018-00005

SAJTÓKÖZLEMÉNY – BioTalentum Tudásfejlesztő Kft.


A BioTalentum Kft. 2005-ben alapított vállalkozói kutatóhely. A vállalkozás fő tevékenységi köre az őssejttenyésztést, génmanipulált sejtes és állatmodellek előállítását magába foglaló biotechnológiai kutatás-fejlesztés, illetve ezek eredményeinek piaci hasznosítása - orvosbiológiai kutatások, valamint gyógyszertesztelés céljára használható új modellek kutatása és létrehozása, valamint tudományos / technológiai szolgáltatások nyújtása akadémiai és gyógyszergyári kutatócsoportok számára. A BioTalentum Kft. partnerként szerepelt számos Európai Uniós FP6-os, FP7-es pályázatban, valamint résztvesz az új H2020 keretprogram 9 nyertes projektjében.


A BioTalentum Kft. által elnyert 2018-2.1.2-EU-KP-2018-00005 pályázat támogatásával 2018. november 29-én benyújtásra került egy COST Action pályázat. A „PERICONCEPT” című H2020-as pályázat fókuszában a fogantatás előtti periódus, a gaméta érés, valamint a korai embrionális fejlődés hatása áll az utódokra, különös tekintettel a kardiovaszkuláris, anyagcsere és idegrendszeri betegségekre való hajlamra.

A pályázat célja a korai fejlődési események felnőttkori betegségekre való hatásának megértése, illetve ennek a tudásnak a finomhangolása. A pályázat eredményeként lehetővé válhat a korai fázisban való betegség megelőzés sok millió gyerek és felnőtt számára.

Ezen célok megvalósítása érdekében szakmailag tapasztalt konzorciumi csapatot állítottunk fel, ami biztosítja a pályázat sikerét. A hálózat tagjai vezető kutatók a fejlődésbiológia, a molekuláris biológia, bioinformatika, valamint az in silico, in vitro és állatorvosi modellrendszerek, valamint a humán epidemiológia, klinikai kutatások és a gyakorlati gyógyászat területéről.

A benyújtott COST Action pályázat (PERICONCEPT) bírálatára várhatóan 2019 júniusban kerül sor.

 

További információk:

Kapcsolat: BioTalentum Tudásfejlesztő Kft. (www.biotalentum.hu)
info@biotalentum.hu; +3620/275-0933

Projekt website: http://www.biotalentum.hu/research/ongoing-projects

 

Closed Projects
Bio Talentum Publications